Káva z pravlasti kávy. Jemná a vzácna káva, často s príchuťou čokolády a medu, mierne korenistá. Meno „kolibríčia - honeybird" káva jej dalo opeľovanie kolibríkmi, ktorí su v tejto oblasti hojne zastúpení. Nepraná káva zo stredo-západnej oblasti Etiópie - Sidamo, pestovaná v 1400 – 2200 m n. m. Často sa pestuje ako záhradná káva, na menších oddelených plochách. Oblasť má ideálnu pôdu a klimatické podmienky, vrátane nadmorskej výšky a úhrnu zrážok. Tradičné suché spracovanie dáva káve, na rozdiel od mokro spracovanej kávy z tejto oblasti, plnšie, zamatové telo, výrazne prirodzenú sladkosť a potláča ovocnú aciditu. Káva má príjemnú chuť s veľmi jemnou aciditou a príjemnou sladkou, čokoládovou chuťou s tónmi kakaa a medu. Zrná kávy sú na etiópske pomery veľké a rovnomerné. Etiópska káva sa vyznačuje najnižším obsahom kofeínu.
Nový komentár