Kvalita panamskej kávy býva excelentná, častokrát presahuje kvalitu nejednej, o mnoho drahšej kávy. Na kvalite kávy sa podieľa unikátna mikroklíma jednotlivých oblastí. Formuje ju východo západný tvar Panamy podporujúci prúdenie studených vetrov cez centrálne horské pásmo. Vulkanická pôda je bohatá na živiny a minerálne látky a podporuje kvalitu panamskej kávy. Najznámejšie regióny produkujúce gurmánske kávy sú Boquete a Vulkán Candela na západe krajiny, pri južnej Kostarickej hranici.
Šálka panamskej kávy má čistú a vyváženú chuť, stredné telo a v chuti sa podľa mikroregiónu môžu objavovať čokoládové, ovocné a kvetinové tóny. Nami ponúkaná Panama boquete je mimoriadne jemná, s plným telom, čokoládovou chuťou a len s náznakom oživujúcej acidity. Vrelo odporúčam.
Nový komentár