Táto delikátna, vyvážená kávová zmes s bohatou penou a výrazným telom je pripravená z najkvalitnejších káv arabika strednej a južnej Ameriky. Prevláda sladko - horká chuť s čokoládovými tónmi.Základ zmesi tvorí brazílsky santos, spracovávaný suchou cestou. Dáva káve mohutné telo a vytvára bohatú cremu. Ďalšou zložkou je praná kolumbíjska káva v kvalite supremo, ktorá zmes zjemňuje a vyvažuje. Pre oživenie tejto zmesi je pridaná praná kostarická káva, ktorá jej dodáva čokoládové tóny a iskru. Pre dosiahnutie najvyššej kvality každej zložky je každá káva pražená zvlášť a zmes je namiešaná nakoniec.
Káva je pražená do stupňa full city ++. V tomto stupni praženia sa maximalizuje telo kávy a jej prirodzená sladkosť. Zároveň je však zachovaný originálny charakter jednotlivých zložiek.
Názvov Noble tree pochádza od prvého kávovníka dovezeného do Európy, ktorý je priamy predok všetkých káv centrálnej a južnej Ameriky. V roku 1715 dal francúzsky kráľ Louis XIV, milovník kávy, priviesť do Paríža kávovník. Strom prekonal dlhú púť z arabského prístavu Mocha na Jávu, odtiaľ do Holandska a následne do Paríža. Pre tento strom, nazvaný vznešený (nóbl) ker, bol postavený prvý skleník na svete. Kávovníku sa darilo, začal kvitnúť, plodiť a zohral kľúčovú úlohu v šírení kávovej kultúry po svete. V roku 1720 bol vznešený ker dovezený na Martinik v Karibiku. Začali sa tu budovať kávové plantáže, ktoré sa neustále rozširovali. Odtiaľ sa rozšíril na Haiti, do Mexika, celej karibskej oblasti a následne do južnej Ameriky.
Nový komentár